Apulanta keskustelu

Yleistä läppää => Sekalaiset läpät => Aiheen aloitti: nancy spungen - Heinäkuu 20, 2004, 01:39:38 ip

Otsikko: anarkia
Kirjoitti: nancy spungen - Heinäkuu 20, 2004, 01:39:38 ip
mooooooi!!!
mitäs hemmot?? oks tullu vammailtuu? nii joo asiani-
oon aina miettiny näin anarkistina et kui paljo tääs suomes on kaltaisiani kapinallisia,,, nii että onko täällä ktn?
olis mukavaa kuulla muiltaki anarkisteilta mielipiteitä... ???
että sillee...
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: jouhu - Heinäkuu 20, 2004, 06:24:35 ip
Mikä määritellään anarkistiksi?
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: nancy spungen - Heinäkuu 20, 2004, 06:33:19 ip
sekasortoa, sääntöjen vastustamista... ja sillee.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: jouhu - Heinäkuu 20, 2004, 09:06:41 ip
Joo, kyllä sen..tiesin, mutta... ::)
Minä en kuitenkaan taida olla ihan anarkisti tyyppiä.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: vik - Heinäkuu 20, 2004, 10:09:10 ip
Saanko uteliaisuuttani kysyä miten tuota anarkismia toteutat, nancy spungen?

Itse en usko sen olevan toimiva muoto, ilman sääntöjä on vähän hankala pitää valtiota/koululaitosta/keskustelufoorumia/yhtään mitään kasassa.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: punainen - Heinäkuu 20, 2004, 11:08:25 ip
kerro meille nancy!

En mäkään usko et ilman sääntöjä olisi paremmin,mutta anarkismi on kuitenkin aina hyvää,ainakin siinä mielessä mitä se mulle merkitsee,eli sitä et uskaltaa kyseenalaista ne raamit joille yhteiskunta yrittää sut tuputtaa ja tehdä myös väärin kokemillesi asioille jotain. ::) ja onhan kaaos joskus hyväksi, sillä ilman sitä voi olla joskus vaikea saada oikeaa muutosta aikaan.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: nancy_spungen - Heinäkuu 20, 2004, 11:39:08 ip
juu onhan se vähä vaikeeta toteuttaa.,.. :-/
mut kyl mä viel joskus jtn keksin... kaikki on ainaki kunnoittanu mun mielipiteitä... tai no ei välttämättä kunnioittanu mut ainaki kuunnellu...  ;) oon kyl joutun sen takii kärsimääki...
mudda mudda, silti olen ns vapaampi anarkistina... mua ymmärretää ees joteki ku vaa sanon että olen anarkisti.. notta sillee
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: vik - Heinäkuu 21, 2004, 12:35:13 ip
Henkilökohtaisesti en kyllä väittäisi pelkkää raamien kyseenalaistamista anarkismiksi, se on mielestäni ainostaan korkeintaan "järkevää ajattelua" (jos siis puhutaan siitä minkä näköinen jonkun "pitäisi" olla tj), kun taas jo sanakirjankin mukaan anarkia = yhteiskuntajärjestyksen hajaannus, laittomuus, sekaannus, sekasorto & anarkismi = aatesuunta, joka vaatii valtion lakkauttamista ja täydellistä vapautta.

Vähän eri asiat.  :P (mitenkään väheksymättä varsinkin punaisen mainitsemaa oman pään käyttöä, joka on pelkästään hyvä asia :))

Totta hemmetissä lakejakin pitää välillä kyseenalaistaa ja omia mielipiteitä pitää olla, mutta edelleen olen sitä mieltä että anarkismi ei ole toimiva juttu, Suomikin olisi hyvin nopeasti kusessa jos tänne nyt iskettäisiin oman käden oikeus itse kullekin ja kaikki tekisivät mitä tykkää.

Vieläkin kaipaisin jotain käytännön esimerkkejä nancy spungenilta, millä tavalla olet anarkisti? Sori kun jankkaan.
Se vaan on melko helppo varsinkin varhaisessa teini-iässä (vaikken ikääsi tiedäkään) piirtää anarkiamerkki penaaliin tussilla, kuunnella Sex Pistolsia ja uhota, näin melkein omasta kokemuksesta puhuen.  ::)
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: nancy_spungen - Heinäkuu 21, 2004, 12:49:45 ip
hmmm... no vissii täs ei sit olla anarkisteja, perkele!!
anteeksi kun minäkin jankutan, mutta en ole vielä löytänyt sitä keinoa!! miten siis hyvin ilmaista sitä. mut älkää nyt vittu ehtikö vaa niit huonoi puolii! (ja en kuuntele sex pistolsii, tiedoksi) :P että näin... JA ei se haittaa jos tääl hikisellä planeetalla pari anarkistia on!! VAI?? ???
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: vik - Heinäkuu 21, 2004, 12:58:27 ip
Lainaus
hmmm... no vissii täs ei sit olla anarkisteja, perkele!!
anteeksi kun minäkin jankutan, mutta en ole vielä löytänyt sitä keinoa!! miten siis hyvin ilmaista sitä. mut älkää nyt vittu ehtikö vaa niit huonoi puolii! (ja en kuuntele sex pistolsii, tiedoksi) :P että näin... JA ei se haittaa jos tääl hikisellä planeetalla pari anarkistia on!! VAI?? ???


Jjjjoo en tarkoittanut mitenkään pahalla. :) Ihan puhtaasta mielenkiinnosta ja uteliaisuudesta kyselen aatteistasi, kun en yhtään anarkistia/anarkia-aatettakaan pahemmin tunne.
Huonoja puolia mainitsen koska en välttämättä kauheasti niistä hyvistä tiedä, siksi niistä olisikin kiva kuulla.

Sex Pistolsin mainitsin koska se oli ensimmäinen pnuxbändi joka mieleen tuli, saattaa olla nimimerkilläsikin jotain tekemistä mielleyhtymieni kanssa. Enkä edes viitannut sillä suhun, kuten mielestäni tekstistäni näkyy.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: nancy_spungen - Heinäkuu 21, 2004, 04:04:43 ip
juu ei siin mtn.. ;D
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: vik - Heinäkuu 21, 2004, 04:57:30 ip
Hmm, mutta et ole halukas valistamaan anarkian hyvistä puolista / kertomaan aatemaailmastasi?
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: punainen - Heinäkuu 21, 2004, 07:03:59 ip
sisäinen anarkia on minusta hyvää,tai noin ei varmaan voi sanoa,mutta niinkuin maltillinen anarkia (<--voiko noinkaan olla,se ei varmaan oo sit enää anarkia ::)),koska sekasorto voi tuoda jotain muutosta,mutta onko se epäjärjestys sitten sen arvoista,kun kaaoksesta yleensä joutuu kärsimään tuhottomasti ihmisiä... ::)joo ottakaa nyt sit selvää tästä mun tekstistä...olisi tosiaan mielenkiintoista tutustua anarkisteihin pienempiin tai suuremnpiin!

hehe,on mullakin tullu piirreltyä anarkia-merkkejä ja pentagrammeja sun muita niiden merkitystä sen suuremmin miettimättä.Mutta kannanhan mä ristiäkin tällä hetkellä kaulassa enkä oo kristitty sanan varsinaisessa merkityksessä joten.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: jouhu - Heinäkuu 22, 2004, 06:02:03 ip
Olisi minustakin mukava tutustua ihan anarkisti ihmisiin... :)
Itsekin tykkäilen piirellä anarkisti merkkejä, vaikka en mikään anarkisti ole...
Miulla on vähän sama, kuin punaisella. Kun mie kannan anarkian rintamerkkii miun laukussa, vaikken anarkisti olekkaan. :)
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: maijja - Heinäkuu 22, 2004, 08:17:37 ip
Niin, ehkä tuokin on sellainen asia, mitä nuoriso tahtoo kokeilla nuoruudessaan. olla erillaisia ja rikkoa kaikkia rajoja mitä heille annetaan, ehkä ne aikuiset anarkistit ovat sitten vankilassa.
Mutta olisi tosiaankin mielenkiintoista tutustua anarkisteihin ja kysellä heiltä aatteistaan.
Ja kyllähän ihmisten pitää saada vastustaa, ei kaikkien kuulukkaan jokaiseen raamiin mahtuakkaan.
Mutta onko se jo anarkistista että lintsaa kerranviikossa koulusta ja heittelee lapsien pyöriä jokeen? En tiedä. toivottavasti joku meille tätä asiaa hieman valaisisi.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: punainen - Heinäkuu 22, 2004, 09:06:03 ip
niin olisi hyvä jos joku osasisi valaista mikä sitten on "oikeaa" anarkiaa.Jossakin luonnetestissä mulle sanottiin että olisin sisäinen anarkisti,kyllä minä sen hyvin allekirjoitan,vaikka pohdituttaa mitä se anarkia sitten onkaan ::)
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: - Heinäkuu 24, 2004, 04:04:06 ip
Nuoret saattavat saada teini-iän identiteettikriisiinsä helpotusta siitä, että he kuuluvat johonkin ryhmittymään. Erilaisten vähemmistöryhmien suosio perustuu nimittäin juuri siihen, että he esittävät vaikeatkin yhteiskunnalliset asiat hyvin yksiselitteisesti ja tarjoavat loogisen ratkaisun ongelmiin. Useimmilla ihmisillä kysymyksessä on vain yksiselitteisesti kapinointi jotain suurempaa auktoriteettia vastaan, mutta toisilla kysymyksessä saattaa olla tiedonjano yhteiskunnan toiminnasta. Yhtä kaikki vähemmistöryhmät pysyvät vähemmistöinä, kun niiden jäsenet saavat holistisempaa tietoa yhteiskunnan rakenteista ja ihmisten välisistä suhteista.

Tuo kannattaisi lisätä kasvatusoppaisiin, ellei se siellä jo ole.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: puska - Heinäkuu 25, 2004, 02:26:59 ip
Se Jätkän kommentit on aina kuin suoraan jostain oppikirjasta. Viisas mies.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: hande^ - Heinäkuu 25, 2004, 04:15:28 ip
Ettei vaan nimeenomaan just ois suoraan oppikirjasta? :D
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: - Heinäkuu 27, 2004, 03:01:14 ap
Tai sitten oppikirjat on koottu minun puheistani. :D
Jonkunhan nekin on täytynyt kirjoittaa.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: mirka - Heinäkuu 27, 2004, 09:47:10 ap
Viisas mies ;)
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: hande^ - Heinäkuu 27, 2004, 09:14:29 ip
Niin on! *nostaa hattua SeJätkälle*
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: punainen - Heinäkuu 28, 2004, 07:52:39 ip
Mihnä kans! :D Hei relaaksä koskaan kun jaksat aatella ja kirjotella noin asiallisesti ja syvällisesti?
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: - Heinäkuu 29, 2004, 11:08:01 ip
Ei fiksusti asioista ajatteleminen ole yhtään sen kuormittavampaa kuin lyhytnäköisesti ajatteleminen. Oikeastaan jos mietitään seurausten perusteella niin paljon vähemmällä pääsee kun miettii asioita etukäteen.

Kysymys on vain harjaannuksesta. Esimerkiksi minä saatan pystyä antamaan ääriliikkeistä tai nuorisopsykologian alueelta vastauksen kuin apteekin hyllyltä, koska olen lukenut siitä niin paljon.

Muuten tuli tuosta anarkiasta mieleen politiikka. Olen viimeaikoina käynyt muutamia väittelyitä netissä porvareiden kanssa yhteiskuntafilosofiasta, joten jos tämän aiheen laatijaa tai muita kiinnostaa, käykääpä katsomassa www.porvari.com keskustelupalstaa. Nimimerkki "Toge".
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: Wirtabiuha - Heinäkuu 30, 2004, 05:48:36 ip
Lukemalla saa kaiken. Mitä sitä käytännön kokemuksella hei?
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: puska - Heinäkuu 31, 2004, 03:28:07 ip
Minä olen ainakin ihan tyytyväinen tähän omaan yleissivistyksen määrääni. Olen onnellinen ilman suuria viisaita aivojakin. Elämässä on mielestäni tärkeämpiäkin asioita kuin opiskella päänsä täyteen ja unohtaa tunteet ja sydämen ääni.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: - Heinäkuu 31, 2004, 05:03:29 ip
Olen eri mieltä, puska. Minusta kaikki tieto ja opiskelu on aina hyväksi ihmiselle niin kauan, kun oppimisen takia ei riskeerata muita elämänalueita. Esimerkiksi paljon kirjallisuutta lukevalle ihmiselle kehittyy ajan kuluessa huomattavasti suurempi sanavarasto, mikä auttaa häntä ilmaisemaan itseään paremmin. Samalla tietämys eri asioista karttuu ja "mututieto" häviää.

Minulla on ysin keskiarvo ja tiedän aika paljon asioita politiikasta ja psykologiasta. Kuitenkin pidän itseäni varsin romanttisena ihmisenä (uskokaa tai älkää...). Järki ei syrjäytä tunteita.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: hande^ - Heinäkuu 31, 2004, 07:37:56 ip
"romanttisena ihmisenä" :D Anteeksi, mutta mä repesin, ku luin tuon. Mutta onhan se täysin mahdollista. ;) Eihän sitä mun mielestä voi koskaan "ylilukea" itseään.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: Silti_Onnellinen - Elokuu 03, 2004, 12:20:04 ip
siis on kauheeta ajatella et jos ihminen on "hikke", niin se ei voi olla tosi "romanttinen" ja tunteellinen ja herkkä jne. siis hei...! ajatteleeks joku tosiaan niin?

mut täällä puhuttiin kain anarkiasta?
mä koen olevani ulkoisesti aikalailla anarkisti...mut se mitä pään sisällä liikkuu on välillä kaikkea muuta. Eli siis en ole oikeasti ja aidosti anarkiaa kannattava immeinen.
Siis tietysti joiltakin osin mielipiteeni asioista voivat olla aika anarkistisia, mutta kutakuinkin rauhan omaisissa merkeissä ja sehän on aika ristiriitaista... eikö?

sanokaa nyt jotain...anarkiasta.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: hande^ - Elokuu 03, 2004, 01:31:11 ip
Lainaus
siis on kauheeta ajatella et jos ihminen on "hikke", niin se ei voi olla tosi "romanttinen" ja tunteellinen ja herkkä jne. siis hei...! ajatteleeks joku tosiaan niin?


En mä tuota tarkottanu. Anteeksi SeJätkälle, jos luokkasin sua sillä vahingossa. ;)
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: puska - Elokuu 03, 2004, 03:28:43 ip
En minäkään ihan noin tarkoittanut jos joku niin luuli:D. Mutta no joo... Toivottavasti joku edes ymmärsi täällä pointtini.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: - Elokuu 03, 2004, 08:14:13 ip
Sattuuhan sitä yleistyksiä. Oikeastaan ei ole mitenkään ihme, että voisitte ajatellakin noin kaiken sen jälkeen mitä olen sanonut kirkosta, sielun eksistenssin puuttumisesta ja materialismista. Tiedän kuitenkin, että monissa ihmisissä on monia eri puolia riippuen siitä, mikä hänen funktionsa on kussakin tilanteessa. (ei, en puhu politiikasta treffeillä!  ;))

Silti_Onnellisella taitaa olla anarkian käsite hakosessa. Kyllähän sitä voi olla pikku anarkisti, joka ilmentää omaa käsitystään kapinallisuudesta piirtämällä tussilla takkiinsa A-kirjainta ympyrän sisään, pukeutumalla nahkaan ja rei'ittämällä korvansa täyteen renkaita. Eri asia on sitten olla osa jotain organisaatiota, joka villitsee kansaa flaijereiden avulla "riistosta". Sitten joku täti ottaa flaijerin vastaan, ei ymmärrä siitä sanaakaan ja alkaa miettimään, miksi nuoret eivät käy koulussa.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: piupau_muovia - Lokakuu 24, 2004, 11:44:57 ap
haluan sanoa, että kyllä minua ketuttaa aika paljon, kun asiat eivät toimi kunnissa ja yhteiskunta on todellakin monelta kantilta mätä laitos. olisi hienoa, jos john lennonin  aate olisi toteutunut imagine olisi koko maailman kansallis hymni. jeah, mutta raha on keksitty, sille et voi tehdä enää mitään, ja raha pyörittää koko yhteiskuntaa. jos olet kunnanvaltuutettu tai joku vastaava, sinun on ajateltava rahaa. siksi jostain on joustettava ja ihmiset ei vaan voi mennä makoilemaan keskelle tetä pilveä poltellen ja antaa auran näyttää suuntaa, onko hyvät vibat?jeah...anarkialla ei oikein saa enää mitään aikaan. jag tycker om sex pistols ja anarchy in the UK, män! asiat ei vaan voi olla enää niin..siis sekoilen tyylisuunniltani hippiajassa ja anarkistisissä merkeissä, mutta vain aktiivisilla asiallisilla kannanotoilla on nykymaailmassa sijaa..jos haluaa vaikuttaa asioihin, kannattaa yrittää pyrkiä edukuntaan tai valita sinne joku, joka omaa samat mielipiteet kun sinä.
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: mustapiste - Joulukuu 24, 2004, 05:49:47 ip
Tuli semmonen tunne että jos kuuntelee sex pistolsia niin on sitten kauhea teinitytteli joka uhoo ja niin... O___o
Nyt nyt nyt...
Tuolla aiemmin kun joku kirjoitti että :

"Se vaan on melko helppo varsinkin varhaisessa teini-iässä (vaikken ikääsi tiedäkään) piirtää anarkiamerkki penaaliin tussilla, kuunnella Sex Pistolsia ja uhota"
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: Tiijuli - Lokakuu 08, 2005, 11:26:32 ip
noh mää en oo omasta mielestäni mikää kauhee anarkisti, mutta on noi muut vähän eri mieltä... :P No kyllä mua vituttaa niin maan perkeleesti kaikki sellanen epä oikeuden mukasuus miks kaikki pitää tehä niin vitun hankalasti vaikka se ei itteensäkkäään yhtään auttais... äläkää porukat ihmetelkö mun näit kirjotus virheit kun täälä huoneessa on niin piru npimee ettei näppäimiä nää ;)
Otsikko: Re: anarkia
Kirjoitti: hakaneula(Guest) - Joulukuu 21, 2005, 10:20:29 ip
niin. mitä anarkia ihan oikeasti on?. millon sitä voi sanoa olevansa anarkisti? minun mielestä se ei ole sitä että lintsataan koulusta vaan enemmänkin se että uskaltaa astua esiin ja kertoa omat mielipiteensä. ei niinkään tuhoamalla mutta kaipa sekin tulee siinä aika tärkeänä tekijänä. enpä tiedä. ja se miltä näytän ei tee minusta anarkistia eihän. mä koen olevani anarkisti ja mulle siitä sanotaankin että oonko kiinnostunu anarkiasta vai vaan pukeudunko vaan ja olenko "muotipunkkari".