Albumit

Kolme (27. Maaliskuuta 1997, levy-yhtiö-0035)

01. 02:37 Paha, Paha Asia
02. 04:04 Huomenna
03. 03:38 Mitä Vaan
04. 02:21 Voiko Tämä Olla Mahdollista
05. 03:02 Kilpikonna
06. 03:38 Liikaa
07. 03:58 Todella Jossain
08. 02:15 Mato
09. 01:58 Hemi
10. 02:22 Kalamiehen Toveri
11. 03:15 Anna Mulle Piiskaa
12. 02:46 Lupaus
13. 06:08 + piilo "Ota Minut Mukaan"

Muuta infoa:
Albumi myi kultaa jo ennen ilmestymistään.

"Apulannalta löytyy sekä riskinottoa että nulikkamaista asennetta. Osuvasti Kolmeksi nimetty paketti on taattua "lantaa". Äkäistä mekkalointia. Rujoa herkkyyttä. Yleisön joukossa loikkimiseen innostavia ja mukana hoilotettavia ralleja. Vauhdikasta kupinottoa. Rehvakasta noususuhdannetta. Matalalennon alakuloa. Seuraavan päivän angstia ja kärsimystä. Ei oo helppoo olla pennitön nuori, eikä kai Apulantakaan? Anna mulle piiskaa, Paha, paha asia, Todella Jossain ja Huomenna ovat kaikki helmiä omalla tavallaan, mutta kyllä meikkistä viiltelee syviten biisi nimeltä Liikaa. Siinä jos missä joskus naiveiltakin tuntuvat vertaukset Tonin ja erään Kurt Cobainin äänenkäytön ja esiintymisintensiteetin välillä tuntuvat hyvinkin oikeutetuilta. Keuhkon- ja sielunkappaleet siellä lentelevät pitkin studion seiniä ja esiintymislavoja. Älyttömän vaikuttavaa". - Suosikki 97

Ennen kolmatta levyä me tehtiin ihan kädettömän monta keikkaa. Suoraan keikkatauolta laitettiin meikälle mietintämyssy päähän, että nyt teet biisit ja kahden kuukauden päästä on studio. Mulla oli kaksi kuukautta aikaa tehdä biisejä ja minähän kilttinä poikana tein. Ensin piti kuitenkin rentoutua jonkin aikaa ja sitten siinä oli joulut ja kaikki tällaiset ja enhän mä muutenkaan pystynyt alkamaan niitä heti tekemään. Siinä jotenkin hätääntyi, kun kukaan ei sanonut, että miettikää ja kehittykää. Me oltiin Levy-Yhtiölle ensimmäinen kultalevy ja oltiin ihan ihmeissämme, koska me luultiin, että meillä ei ole mitään mahdollisuutta menestyä. Se vaan jotenkin tapahtui. Olihan se Kolme kuitenkin kauhea toisinto Ehjästä, ehkä siinä oli se, että mihinkään uuteen suuntaan ei uskaltanut lähteä. Tehtiin sama levy uudestaan, vähän huonommilla biiseillä ja vähän ehkä paremmilla soundeilla ja eri sanoilla. Sellaistahan se oli. Siinä ei kauan kestänytkään, kun se levy poltti meidät loppuun. Siinä meni se kesä. -Toni Wirtanen

Kun mä kuuntelin tätä syksyllä 1997, niin olihan siinä pari hittiä, mutta sitten oli ne täytebiisit. -Tuukka Temonen

Kolme-levyn arvostelu Soundissa

"Kolmella on mukana kaikki ne elementit, jotka tekivät Ehjästä Levy-yhtiön ensimmäisen myyntitykin ja yhden tämän vuosikymmenen suurimmista nuorisomusiikin merkkipaaluista. On levyissä silti eroakin. Eikö rock-bändeillä olekin ollut tapana tehdä yllättävän jättimenestyksen jälkeen vähän hankalampaa kamaa?

Kolmen atfosfääri on Ehjää ulkopuolisempi ja ahdistuneempi. Sen soundit ovat rosoisemmat ja rytisevämmäy ja Tonin laulu on paikoin puristettu oudosti piiloon. Soitossa on uutta piiskaa, etenkin Sipe potkii rumpuja niin, että tömisee.
Apulannassa on edelleen särmää, mutta tarttuvien biisien säveltäminen on saanut väistyä innon ja inhon tieltä. Avauskolmikko (tarkkaan potkiva Paha, paha asia, levyn pistämättömin räkäpop-hitti Huomenna ja luontevasti rullaava mitä vaan) esittelee Apulannan parhaimmillaan eli melodiaa, etukenoa ja poweria piisaa. Todella jossain kuullostaa Pelle Miljoona-pastissilta, mutta sen jälkeen tulevat kolme lajityyppiparodiaa eivät putoa. Kun Ehjän Mitä Kuuluu ja PVC-unelmia-kaksikkokin laittaa vaivatta turpiin Anna mulle piiskaa ja lupaus-parille, niin fiilikset jäävät tämän levyn suhteen vähän ristiriitaisiksi.

Apulanta on edelleen se nuorison ääni, jota tänne kaivattiin, mutta silti on pakko olla varovainen pelimerkkien kanssa. Kolme olisi voinut olla kovempikin kiekko."

Tero Alanko, pisteet 3/5
Keskustele Apulannasta uudistuneella keskustelupalstalla!
Nyt voit kirjautua kätevästi omalla Facebook-tunnuksellasi sisään.

Copyright © 2024 urbankillah visuals. Kaikki oikeudet pidätetään.