Valokuva-albumi


Nosturi 8. 11. 2002 (Unplugged keikka)

Perjantai 8.11. - Akustinen spessusetti parillekymmenelle jossain Nosturin takahuoneissa

Jep, ensi alkuun täytynee pyytää anteeksi että edes satuttiin tähän tilaisuuteen paikalle; emme kuuluneet 20 onnekkaan joukkoon, jotka Levy-yhtiön e-maililla olivat kutsun saaneet. Toisaalta puolestamme puhunee se, ettemme toisaalta ja toivottavasti vieneet kenenkään paikkaakaan. Sisään tultiin suhteilla sniikkaillen, yäk mitä porsaita. Ei siitä sen enempää, toivottavasti kuvat ja raportit korvaavat tämän ilkeän teon :)

Mistä oli siis kysymys? Apulannan spesiaaliveto ennen Nosturin varsinaista keikkaa takahuoneessa, siinähän se ytimekkäästi. Tila oli varsin pieni (alunperin piti vetäistä alakerran kahviossa, mutta tähän oli tullut jotain ongelmia) ja nuo 20 ihmistä kyllä toivat aivan tarpeeksi tunnelmaa. Sisään tultaessa näky oli huvittava, mutta äärettömän - sanoisko tyttömäisesti - suloinen :) Toni risti-istunnassa tyhjällä työpöydällä, Sipe tuolilla kitara sylissä hymyillen, Tuukka sotavetimissä ovella vastassa (Tuukan pituus muuten yllättää aina, miten se kuvissa vaikuttaa lyhyeltä jätkältä? Ehkä noi sotameiningit on vaan tehneet siitä korstomaisen?) .. enivei. Sisään sitten ja äijien kättelyn jälkeen istumaan sohville, lattioille, osa seisoikin koska varsinaista katsomoa ei ollut. Pojat olisivat tarjonneet juotavaakin, Tuukka penkoi pientä jääkaappia "lihapiirakoiden ja Vichyn" merkeissä, mutta yleisö ei ollut tarpeeksi nälissään ottaakseen kiehtovan tarjouksen vastaan. Pienehköä, iloista jännitystä ilmassa.. Vähänkuin olisi mennyt koulukaverin huoneeseen noin 19 kaverin kanssa katsomaan, mitä pojat soittelee - positiivisessa mielessä.

Kuviakin sai ottaa, paikalla oli myös joku salaperäinen lehtimies - jännityksellä odotamme mikä lehti tästä hommelista sai yksinoikeuden.. muuten todella epävirallinen meininki. Pari minuuttia muiden jälkeen paikalle saapuivat jo Ankkarokissakin bongatut "Sipe-hattuiset tytöt", joiden kunniaksi Sipe riisui pitkähihaisen paitansa esitelläkseen käsilihaksiaan. Pian Tonin päässä jo olikin omaan sotalakkiin vaihdettu Sipe-hattu, jonka kanssa Tontsa myös hattutemppuja esitti (katso kuvat!).

Alkuun tietysti Hiekka-albumilta muutama viisu. Akustisena tooodella jees, Sipeltä aivan loistavaa stemmalaulun taitoa! Hiekkavetojen jälkeen siirryttiin nk. jugebox-osuuteen, toivomuksia sai ja piti esittää. Onnekkaina kuulimme harvinaisia tai tähän mennessä ainutkertaisia live-versioita mm. biiseistä Maanantai, Avaruuden sykleissä, Sellainen tyttö (aah!), Ett orm (JEAH :), Kolme vuotta, Teen Angel sekä covereina Kauko-sedän Kiertolainen ja Kari Peitsamon Lasinen muurahaiskeko (?).

Muutama esitetty toive jäi toteutumatta, koska kaikkia omia biisejähän ei mikään bändi kertakaikkiaan voi muistaa. Esimerkiksi Ihmemaa aiheutti hauskaa hämminkiä. Ensin pohdittiin sanoja ja sointuja, jonka jälkeen joku takarivistä ilmoitti kantavansa lyriikoita aina mukanaan. Sipe tulkitsi tämän Merkiksi, ja uusi yritys katsottiin aiheelliseksi. Mutta ei - kaikkea ei kertakaikkiaan voi saada. Toisaalta tämä jäi Tonia niin kismittämään, että biisi luvattiin harjoitella ensi kertaa varten. Tarkkailkaa siis Levarin sivuja uusien e-mail- / akustiskeikka-skabojen varalta :)

Myös Maanantai-biisin tiimoilta saatiin hymyä sekä yleisölle että rennon iloiselle pändille. Sanoitukset eivät ihan heti olleet hallussa, mutta Apulanta klaarasi homman vaihtamalla sävellajin levyversioon ja pyytämällä lyriikoihin apua uskolliselta yleisöltä. Videoklipeistähän tuotakin sähellystä voipi katsella!

Settiä riitti noin tunniksi, sitten Nosturin äänimiehet tulivat keskeyttämään. Lisäkin olisi maistunut, Tuukan poistuttua Sipe ja Toni jäivätkin vielä koveroimaan Peitsamoa kaksin ja antamaan muutaman nimikirjoituksen. Kiitoksia saatiin molemmin puolin, pojille akustinen vetäisy ei ollut rasitus vaan rentoutus. Upeeta. Minä uutena fanina sekä Jere vanhana fanina oltiin molemmat aika onnellisia. Ainutkertaista, kiitos ja kumarrus! (Tuukan tyyliin.. ;)

Yhtenä yksityiskohtana mainittakoon, että Teen Angel on kuulemma tehty Lehtivihreiden Janin kotona 1996 futiksen EM-kisojen aikaan olohuoneessa ruokaillen ja musisoiden! Että semmoista megaglamouria muusikoiden elämästä :)

Väsynein viikonlopputerveisin, Tiia ja Jere.


Videoklipit:

Ett Orm
Hiekka
Jumala
Maanantai

Videoiden katsomiseen tarvitset Real Player - ohjelman.
Ohjelman saat ilmaiseksi osoitteesta www.real.comKeskustele Apulannasta uudistuneella keskustelupalstalla!
Nyt voit kirjautua kätevästi omalla Facebook-tunnuksellasi sisään.

Copyright © 2024 urbankillah visuals. Kaikki oikeudet pidätetään.